• Nya Måleriavtalet i korthet

Efter att Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen träffat en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal för Måleriyrket införs en del förändringar som kan vara bra att känna till.

• Information om avtalsförhandlingarna Lack

Det framflyttade förhandlingsdatumet om nytt avtal för våra bil- och industrilackerare är nu bestämt till den 29 maj 2017.

• Måleriavtalet klart!

Treårigt avtal med sammanlagt avtalsvärde på 6,5 procent och låglönesatsning. Varslet är återkallat.

• Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad

Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad till klockan 12:00. Vi återkommer med mer information efter det.

• Hemställan, förslag till nytt avtal från medlarna mottaget

Nu analyserar vi detta under natten. Vi lämnar vårt svar imorgon bitti klockan 09:00.

• Fjärde varsel överlämnat

Måleriföretagen har överlämnat en spegelblockad på det varsel som överlämnades imorse. I samband med det överlämnade vår förhandlingschef Peter Sjöstrand ett nytt varsel, varsel 4.

• Tredje varsel överlämnat

Måleriföretagen var nu på morgonen hos oss och överlämnade en spegelblockad på det varsel som överlämnades igår. I samband med det överlämnade vår förhandlingschef Peter Sjöstrand ett nytt varsel, varsel 3.

• Föreningsstämma för Byggnads a-kassa

Målareförbundets medlemmar tillhör Byggnads Arbetslöshetskassa. Den 14 juni håller Byggnads a-kassa föreningsstämma.

• Kraftigt utökat varsel!

Idag lägger Målareförbundet ännu ett varsel som omfattar 500 målare för att få till stånd ett nytt avtal. Totalt omfattar våra varsel nu 850 personer.

• Info från a-kassan: Ny regel för deltidsarbetslösa

Från och med den 15 maj 2017 gäller en ny regel om deltidsbegränsning för dig som är arbetslös på deltid.