Fotograf: Dan Coleman

Aktuellt från förbundet

• Alla Målareförbundets MB- och skyddsombud kallas till utbildning

Under våren har drygt 600 stycken MB- och skyddsombud från hela Sverige kallats till utbildning. De får lära sig mer om sitt uppdrag, arbetsplatsorganisationen och värdegrundsfrågor.

• Avtalsrörelsen 2020 har startat!

Idag har vi påbörjat våra förberedelser inför 2020 års avtalsförhandlingar om ett nytt måleriavtal. Vi genomför nu lönepolitiska konferenser i våra regioner.

• MIRA håller just nu sin årliga vårkonferens

Förbundets kvinnliga nätverk MIRA håller just nu sin årliga vårkonferens. Under 3 dagar träffas målare och lackerare från hela landet för att stärka nätverket.

• Fira 1 maj – Arbetarnas dag

Första maj är arbetarrörelsens stora högtidsdag. Runt om i Sverige anordnas demonstrationståg och första maj-tal. Vi hoppas att du, din familj och vänner vill spendera arbetarnas dag tillsammans med oss och att vi blir många som går i tågen.

• Lågt lönemärke gynnar högavlönade

Förbunden inom 6F – Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko – presenterar idag 10 april sin första rapport ur lönebildningsprojektet "Lönebildning för jämlikhet".

• Bli årets Nordsjölärling och få 20 000 kronor!

Nu är det åter dags för händelsen, Årets Nordsjölärling! Stipendiet är instiftat av Svenska Målareförbundet och Nordsjö. Ta chansen och ansök redan idag! Fyll i anmälningsblanketten och lämna in den senast den 18 maj 2018.

• Gör din röst hörd

För att öka demokratin och valdeltagandet testar vi nu digitala val i 9 försökssektioner runt om i landet! Det betyder att du som medlem kan delta och göra din röst hörd oavsett om du har möjlighet att fysiskt närvara på årsmötet.

• Ny styrelse för Lackerarnas Rikssektion

Målareförbundet har nu genomfört Lackerarnas Rikssektions årsmöte. På årsmötet valdes en ny styrelse för kommande år och verksamhetsberättelsen för 2017 och verksamhetsplanen för 2018 godkändes.

• Målareförbundets ordförande Mikael Johansson om jämställdhet

Idag, den 8 mars, är internationella kvinnodagen. Vi ställde tre frågor till förbundets ordförande Mikael Johansson om vikten av jämställdhet och hur Målareförbundet arbetar med frågan.

• Nu startar valrörelsen

Pressmeddelande 2018-02-01Den första februari samlades 100 medlemmar i Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko för att sparka igång den fackliga valrörelsen på. Målet är 100.000 samtal mellan medlemmar, vi prioriterar därför arbetsplatse...