Fotograf: Dan Coleman

• Ladda ned det nya kollektivavtalet

Måleri-, Servicearbetare- och Lackavtalet finns nu för nedladdning på vår hemsida. Då det har tillkommit en del nytt från årets avtalsrörelse kan det vara bra att läsa igenom ditt avtal så att du har koll på vad som gäller på din arbetsplats.

• Vi finns i LOs monter på Stockholm Pride

Idag startar Stockholm Pride. Självklart är Svenska Målareförbundet på plats! Mot diskriminering - för mänskliga rättigheter. Besök oss gärna i LOs monter.

• Blufföretag i Kungsbacka

Vi är tacksamma att så många hört av sig till oss och gjort oss uppmärksamma på att det finns ett måleriföretag i Kungsbacka som marknadsför sig med kränkande och rasistisk propaganda.

• Mätarnas avtal klart!

Målareförbundet och Målerifakta är överens om ett nytt kollektivavtal för mätarna. Avtalet ger 6,5 procent på tre år.

• Viktigt att veta om din semesterlön!

Detta gäller Måleriavtalet: Många av oss har sin huvudsemester under sommarmånaderna och de flesta påbörjar sin semester någon gång mellan 26 juni och 24 juli. Då ska företaget betala ut din semesterlön den 22 juni.

• Lackavtalet klart!

Idag fastställde förbundsstyrelsen överenskommelsen om ett nytt avtal för våra bil- och industrilackerare. Avtalet gäller från den 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020 med ett sammanlagt avtalsvärde på 6,5 procent och låglönesatsning.

• Månadslöneavtalet med Fastigo klart!

Parterna är överens om att teckna ett likalydande avtal som det som tecknats mellan Målareförbundet och Måleriföretagen för perioden 2017-05-01 – 2020-04-30, med några ändringar och tillägg. Bland annat så återinförs permission vid militärtjänst.

• 6F-förbunden stöder Fastighets och Sekos varsel om stridsåtgärder

6F-förbunden Elektrikerna, Målareförbundet och Byggnads stöder Fastighets och Sekos varsel om stridsåtgärder på avtalsområdet Almega Serviceentreprenad.

• Nya Måleriavtalet i korthet

Efter att Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen träffat en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal för Måleriyrket införs en del förändringar som kan vara bra att känna till.

• Information om avtalsförhandlingarna Lack

Det framflyttade förhandlingsdatumet om nytt avtal för våra bil- och industrilackerare är nu bestämt till den 29 maj 2017.