Fotograf: Dan Coleman

Aktuellt från förbundet

 • VIKTIG INFORMATION: Nya regler för redovisning av lön och skatt påverkar dig som anställd!

  Från 1 januari 2019 ska din arbetsgivare redovisa din lön, annan ersättning samt skatt varje månad till Skatteverket. Dessa uppgifter har tidigare redovisats årsvis genom kontrolluppgift.

 • Så fungerar de nya karensreglerna

  Den 1 januari 2019 trädde de nya reglerna om karensavdrag i kraft. De nya reglerna innebär att karensdagen har ersatts av ett karensavdrag. Detta innebär att kollektivavtalen har uppdaterats.

 • Under 2019 kommer Målareförbundet att starta arbetet inför avtalsrörelse 2020

  Som duktiga yrkesmän vet vi att det inte går att slarva med underarbetet om det ska bli ett bra slutresultat, detsamma gäller avtalsförhandlingar, förberedelse krävs om resultatet skall bli bra. Därför kommer Målareförbundet under 2019 att genom...

 • Förbundet har idag vunnit en principiellt viktig dom i Arbetsdomstolen

  Frågan handlar om ett måleriföretag har anvisat lunch- och omklädningsutrymme i enlighet med de bestämmelser som finns i kollektivavtalet. Enligt förbundet var så inte fallet, Måleriföretagen i Sverige var av motsatt uppfattning.

 • Ansök till Målareförbundets Jämställdhetspris 2019

  Känner du till någon person inom förbundet, någon annan organisation eller övrig aktör inom arbetarrörelsen vars jämställdhetsarbete förtjänar att uppmärksammas?

 • Ansök till Målareförbundets Kulturstipendium 2019

  Känner du någon inom förbundet eller inom någon annan del av arbetarrörelsen, som har gjort insatser som du tycker är värda en belöning? Det avser såväl yrkesutövande kulturarbetare som amatörer, medlemmar i Målareförbundet eller andra förbund.

 • Politik som slår hårt mot våra medlemmar

  – Överenskommelsen innehåller politik som drabbar många av förbundets medlemmar, säger Målareförbundets ordförande Mikael Johansson.

 • Ny arbetsmiljöutbildning för måleribranschen!

  Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen har tillsammans med Prevent arbetat fram en ny och mer pedagogisk grundutbildning i arbetsmiljö för måleribranschen – BAM Måleri. Dessutom har en helt ny vidareutbildning utformats som ska hjälpa företagen...

 • Jonny Helmersson, ett av förbundets skyddsombud

  Idag är det skyddsombudets dag! Dagen till ära har vi pratat med Jonny Helmersson, ett av Målareförbundets skyddsombud. Johnny har varit skyddsombud i upp mot 10 år. Nu jobbar han på Mästarna Sjölander och är också regionalt skyddsombud i avdelning 1...

 • Facklig framgångssaga på lackföretag i Blekinge

  Sedan i maj har fackligt förtroendevalda Robin Johansson arbetat intensivt med att öka organisationsgraden på lackeringsföretaget YTAB i Näsum, Blekinge. Efter ett antal månader med hårt fackligt arbete går det verkligen att se en skillnad!

Uppdaterad: