Aktuellt från avtalsrörelsen

• Nya Måleriavtalet i korthet

Efter att Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen träffat en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal för Måleriyrket införs en del förändringar som kan vara bra att känna till.

• Information om avtalsförhandlingarna Lack

Det framflyttade förhandlingsdatumet om nytt avtal för våra bil- och industrilackerare är nu bestämt till den 29 maj 2017.

• Måleriavtalet klart!

Treårigt avtal med sammanlagt avtalsvärde på 6,5 procent och låglönesatsning. Varslet är återkallat.

• Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad

Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad till klockan 12:00. Vi återkommer med mer information efter det.

• Hemställan, förslag till nytt avtal från medlarna mottaget

Nu analyserar vi detta under natten. Vi lämnar vårt svar imorgon bitti klockan 09:00.

• Fjärde varsel överlämnat

Måleriföretagen har överlämnat en spegelblockad på det varsel som överlämnades imorse. I samband med det överlämnade vår förhandlingschef Peter Sjöstrand ett nytt varsel, varsel 4.

• Tredje varsel överlämnat

Måleriföretagen var nu på morgonen hos oss och överlämnade en spegelblockad på det varsel som överlämnades igår. I samband med det överlämnade vår förhandlingschef Peter Sjöstrand ett nytt varsel, varsel 3.

• Kraftigt utökat varsel!

Idag lägger Målareförbundet ännu ett varsel som omfattar 500 målare för att få till stånd ett nytt avtal. Totalt omfattar våra varsel nu 850 personer.

• Lägesrapport Måleriavtalsförhandlingarna

Idag har vi återigen träffat medlarna och redogjort för vår syn på de olika yrkanden som vi fört fram samt hur vi ser på Måleriföretagens yrkanden. Medlarna kommer nu att träffa Måleriföretagen för att få en helhetssyn på hur vi som parter ser på var...

• Avtalsförhandlingarna på Lackavtalet flyttas fram

Avtalsförhandlingarna gällande lackavtalet för våra bil- och industrilackerare har flyttats fram.