Aktuellt från avtalsrörelsen

• Mätarnas avtal klart!

Målareförbundet och Målerifakta är överens om ett nytt kollektivavtal för mätarna. Avtalet ger 6,5 procent på tre år.

• Lackavtalet klart!

Idag fastställde förbundsstyrelsen överenskommelsen om ett nytt avtal för våra bil- och industrilackerare. Avtalet gäller från den 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020 med ett sammanlagt avtalsvärde på 6,5 procent och låglönesatsning.

• Månadslöneavtalet med Fastigo klart!

Parterna är överens om att teckna ett likalydande avtal som det som tecknats mellan Målareförbundet och Måleriföretagen för perioden 2017-05-01 – 2020-04-30, med några ändringar och tillägg. Bland annat så återinförs permission vid militärtjänst.

• 6F-förbunden stöder Fastighets och Sekos varsel om stridsåtgärder

6F-förbunden Elektrikerna, Målareförbundet och Byggnads stöder Fastighets och Sekos varsel om stridsåtgärder på avtalsområdet Almega Serviceentreprenad.

• Nya Måleriavtalet i korthet

Efter att Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen träffat en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal för Måleriyrket införs en del förändringar som kan vara bra att känna till.

• Information om avtalsförhandlingarna Lack

Det framflyttade förhandlingsdatumet om nytt avtal för våra bil- och industrilackerare är nu bestämt till den 29 maj 2017.

• Måleriavtalet klart!

Treårigt avtal med sammanlagt avtalsvärde på 6,5 procent och låglönesatsning. Varslet är återkallat.

• Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad

Tiden för vårt svar till medlarna är framflyttad till klockan 12:00. Vi återkommer med mer information efter det.

• Hemställan, förslag till nytt avtal från medlarna mottaget

Nu analyserar vi detta under natten. Vi lämnar vårt svar imorgon bitti klockan 09:00.

• Fjärde varsel överlämnat

Måleriföretagen har överlämnat en spegelblockad på det varsel som överlämnades imorse. I samband med det överlämnade vår förhandlingschef Peter Sjöstrand ett nytt varsel, varsel 4.