Vad händer i Avtalsrörelsen?

Den här veckan sker inga direkta förhandlingar med någon av våra motparter, vi avvaktar nu tills den 22 februari då vi kommer att motta Måleriföretagens yrkanden.

Publicerad:

Vår Förhandlingschef Peter Sjöstrand kommenterar Måleriföretagens kommentar till Målareförbundets krav som vi överlämnade förra veckan:

– Jag kan konstatera att Måleriföretagen i sina kommentarer till våra yrkanden som vi överlämnade till dem i förra veckan inte bjöd på några överraskningar.

– De menar att våra yrkanden har för stort fokus på detaljregleringar och att de istället vill ha betydligt större flexibilitet i avtalet. Detta är ingen nyhet, vi har hört det tidigare från såväl Måleriföretagen som andra arbetsgivarorganisationer med Svenskt Näringsliv i spetsen.

– Jag menar att innehållet i ett avtal är en direkt spegling av hur våra medlemmars arbetssituation och arbetsplatsorganisation ser ut och fungerar. Så länge våra medlemmars arbetsplatser är som de är kommer vi att fortsätta kräva olika avtalsregleringar för att förändra situationen till det bättre. Det Måleriföretagen ser som detaljregleringar och hinder ser vi i stället som en möjlighet att förändra en situation till det bättre.

Uppdaterad: