Emil Eriksson på Måleri-SM

Emil Eriksson på Måleri-SM

Fotograf: Privat

Tre snabba frågor med Emil Eriksson, vår representant i Måleri-EM

Den 1-3 december äger Europeiska Mästerskapen i måleri rum. Från Sverige representeras vi av guldmedaljören vid Måleri-SM 2016, Emil Eriksson.

Publicerad:

Emil Eriksson är 20 år och kommer från Rättvik där han jobbar som målare på Miljönären Måleri AB. Han kommer att tävla mot representanter från tolv länder: Belgien, Estland, Finland, Frankrike, Nederländerna, Ryssland, Schweiz, Slovenien, Storbritannien, Tyskland, Ungern och Österrike.


Vi kontaktade Emil för att höra av hur han känner inför tävlingen, om nerverna är under kontroll och hur han ser på sina vinstchanser.

Hur känns det att representera Sverige i Måleri-EM?
Det känns bra! Jag är jättestolt och även lite nervös såklart.

Vilket moment känner du dig mest nervös över?
Helt klart bildöverföringen. Det är det svåraste momentet där man ska måla av en bild med millimeterprecision. Det är också det mest avgörande momentet så det är viktigt att det går bra!

Vad tror du om dina chanser att vinna?
Med tanke på att Sverige aldrig har vunnit tidigare skulle jag vara både förvånad och jätteglad att få komma på pallen, det är mitt mål. Jag kommer givetvis göra mitt allra bästa!

 

Moment från Emils tävlande under Måleri-SM

Fotograf: Privat

Vad är Måleri-EM?

Måleri-EM genomförs i samband med Yrkes-EM/EuroSkills som är Europas största yrkestävling. Alla tävlingsdeltagare har gått en yrkesutbildning och är yngre än 25 år. För första gången är Sverige värdland för en internationell yrkestävling och över 500 yrkesverksamma inom olika yrken från ca 27 länder deltar i tävlingarna.

Uppdaterad: